Hogyan válhat nemzetközileg is sikeressé egy magyar divatcég?

Egy divatmárka több szempontból is speciális helyzetben van, mivel mind az indulás, mind a működés óriási tőkebefektetést igényel. Az Áron Eszter által 2011-ben alapított AERON jelentős változáson ment keresztül az elmúlt két évben: a márka dolgozóinak száma duplájára nőtt, új piacokon erősítenek, mindennek pedig a koronavírus-járvány sem szabott határt, sőt. A GB & Partners 1,2 milliárd forintot fektetett be a magyar divatmárkába, aminek köszönhetően az AERON kollekciói mára világszerte elérhetőek olyan impozáns helyeken, mint például Amerika egyik legnagyobb luxusáruházlánca, a Neiman Marcus, 2021 júniusa óta pedig a londoni Harrodsban is jelen vannak saját, személyre szabott sarokkal.

portfolio.hu

Egy magyar-indiai festőnő lett az AERON új kollekciójának múzsája

Áron Eszter budapesti designer védjegye, hogy kollekcióihoz szezonról szezonra erős női karaktereket választ inspirációként, hogy ruhái aztán szintén erős nőket inspirálhassanak és szabadíthassanak fel hétköznapi gátlásaik alól. A legfrissebb Prefall 2021-es kollekció ihletője nem más, mint Amrita Sher-Gil kalandos életű magyar-indiai festőnő.

hype&hyper

Tisztaságában fenomenálisan szép az Aeron új imázsfilmje

Az AERON magyar divatmárka Éder Krisztiánnal és egy varázslatos táncossal, Brooke Ray-jel mutatja be legújabb kollekciójuk hangulatát. Az Aeronographyn most debütáló imázsfilmet teljes elmerülés, légies ábrándozás és egy eljövendő tavasz gyönyörű ígérete jellemzi.

roadster

A magyar divatipar legújabb csillaga nemzetközi szinten erősít

A magyar divatipar az elmúlt években jelentős átalakuláson és fejlődésen ment keresztül. Egyre több feltörekvő tervező és márka próbál meg a hazai piac mellett külföldön is helytállni, néhányuk pedig már nagyon rövid idő alatt jelentős sikereket ért el. Közéjük tartozik az AERON is, amely olyan jelentős piacokon mutatott jó eredményeket, mint Japán, Nagy-Britannia vagy Németország. Áron Eszterrel, az AERON alapító divattervezőjével beszélgettünk a tavasszal végbement arculatfrissítésről, a további célokról és arról, hogy miért is egyedülálló az AERON brand.

Origo

Új üzleti modell és új működési alap az Aeron divatmárkánál

A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Exim Exportösztönző Magántőkealap befektetésének köszönhetően jelentős mérföldkőhöz érkezett az AERON. Áron Eszter által 2011-ben alapított divatmárka már felfutó és nemzetközi jelenléttel bírt, a befektetéssel azonban most új lendületet kap a nemzetközi terjeszkedés. A befektetés teljesen új alapokra helyezi a márkát, egy új üzleti modell kialakítása a cél. Ez a működés minden elemét érinti, az operatív és pénzügyi háttérrendszerek ki- és átalakításától kezdődően a szervezet fejlesztésén keresztül az értékesítési csatornák megreformálásáig.

origo