Asura Technologies - GB & Partners

Óriási magyar siker: Egy hazai cég hozza el Amerikába a jövő parkolóit

Az Asura Technologies Zrt. 0-24 órás automatizált parkolásellenőrzési megoldást vezet be az Amerikai Egyesült Államokban partnerével, a denveri székhelyű PRRS (Parking Revenue Recovery Services) céggel együttműködve. A rendszert az olyan fizetős kültéri parkolókra dolgozták ki, ahol nem szereltek fel sorompót vagy egyéb beléptetőrendszert.

Propeller

Jól működik a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzése

A koronavírus-járvány elleni védekezésben rendkívül jól szerepelt portfóliótársaságunk, az Asura Technologies Kft. által fejlesztett, a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzésére szolgáló, mobiltelefonra letölthető alkalmazás. Már 1715-en regisztráltak elektronikus ellenőrzésre és nagyjából ezren használják aktívan az applikációt. Az önkéntesen letölthető Házi Karantén Rendszer (HKR) a karanténban lévők számára könnyebben elviselhetővé teszi, a hatóság számára pedig egyszerűsíti a szabályok betartásának ellenőrzését a koronavírus-járvány alatt.

koronavirus.gov.hu

Magyar okosváros projektet fejlesztő cég rangos elismerése

Magasszintű elismerésben részesült portfóliócégünk, az Asura Technologies Kft.: az Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt álló Virtuális Erőmű Program keretében kapott Klímatudatos Startup díjat a rendszámfelismerés piacán innovatív megoldásairól ismert magyar vállalat.

itcafe.hu

Új befektetés a GB & Partnersnél

2019 októberében a GB & Partners kockázati tőkealap-kezelő által kezelt Exim exportösztönző magántőkealap 700 millió forintos befektetéssel részesedést szerzett az Asura Technologies-ban és ezzel a mesterséges-intelligencia- alapú videó analitikai szoftvereket fejlesztő cég is csatlakozik az Alapkezelő portfóliójához. Az új befektetés kiválóan illeszkedik az Alapkezelő befektetési koncepciójába, melyben kiemelt szerepet szán a Smart City megoldásokat fejlesztő vállalkozásoknak. Az Asura Technologies a befektetett tőkét nemzetközi piacépítési törekvéseinek támogatására és kutatás-fejlesztésre fogja fordítani.

magyarhirlap